9 april 2021

Etikhus goes Everesting

Den 13 april kommer Etikhus tillsammans med Anna Friborg utföra ett Everesting utanför Etikhus kontor i Varberg. Syftet med eventet är att öka medvetenheten om Barndiabetesfonden och deras viktiga arbete, och vårt mål är att samla in så mycket pengar som möjligt till Barndiabetesfonden.

Anna Friborg är läkare och har kunskap och personliga erfarenheter av typ 1-diabetes. Anna är en rutinerad cyklist och hennes aktiva liv i kombination med hennes stora engagemang i barndiabetesfrågor inspirerade oss till att göra något för att hjälpa till.

Everesting är en internationell cykelutmaning som går ut på att cykla 8 848 meter, Mount Everests höjd. Utmaningen utförs genom att cykla samma backe upp och ner tills man når 8 848 m. Cyklingen ska ske under ett och samma tillfälle och utan längre pauser. Under Etikhus Everesting kommer vi cykla på motionscyklar utrustade med programvara för att tracka vår rutt.

Anna kommer cykla hela sträckan själv på en cykel, medan tre Etikhus-anställda kommer turas om att cykla samma sträcka på en gemensam cykel. Vi tror att Anna kommer cykla 8 848 m på ungefär 15 timmar, medan Etikhus anställdas gemensamma insats gör att de kommer gå i mål snabbare. Etikhus kommer fortsätta cykla tills även Anna gått i mål. Vi börjar cykla kl 06.00.

Vi har uppmanat våra samarbetspartners att skänka pengar. Ju längre Etikhus cyklar, desto mer pengar skänker de!

Kom och heja på oss när vi cyklar! ZupBurger kommer vara på plats 11.00-14.00 och sälja goda hamburgare och det finns även möjlighet att swisha ett bidrag till Barndiabetesfonden.

Tillsammans gör vi skillnad!

Vill du skänka ett bidrag till Barndiabetesfonden kan du bidra via swish: 9000597 eller bankgiro 900-0597. Märk ditt bidrag med ETIKHUS 

Här kan du läsa mer om typ1-diabetes och Barndiabetesfonden.