4 november 2020

Etikhus utmanar jättarna – med världens minsta huskatalog

Sedan starten 1995 har halländska Etikhus uppfört både villor och större projekt – men hittills har villaprojekten framförallt handlat om arkitektritade hus där kunden startar med ett vitt papper. Någon huskatalog har inte funnits, förrän nu. Men någon vanlig katalog handlar det inte om – utan om världens minsta huskatalog. Tre noga utvalda husmodeller som gör resan mot drömhuset enklare.

 ”I flera år har byggsugna kunder frågat oss om färdiga modeller”, säger Helena Arnesten, VD på Etikhus.
”Många vill ha en beprövad hustyp att utgå från, det gör det enklare att fatta besluten som gör huset unikt – detaljerna. Man vill förverkliga drömmen om ett alldeles nytt hus, med trygghet om vad det kostar och med hustillverkarens samlade erfarenhet som grund.”

Konceptet kallas ”Signerat Etikhus” och har utvecklats under det senaste året. Det är Etikhus säljare som varit drivande i att ta fram modellerna.

”Det är säljarna som tillbringar mest tid med kunderna. De vet att många drömmer om ett lösvirkeshus, men att startsträckan ibland känns lång och krånglig. Man vill ha Etikhus omvittnat fina detaljarbete, men är rädd att priset springer iväg. Med ”Signerat Etikhus” får man mycket för pengarna. Priset är komplett och inga kostnader tillkommer. Det är hus vi är stolta att sätta vårt namn på. Hus vi vet blir riktigt bra. Lite skämtsamt kallar vi det världens minsta huskatalog. Det är tre grundmodeller, men detta är hus som innehåller hela vårt kunnande.”

”Signerat Etikhus” består av tre husmodeller, som förstås är flexibla och lämnar stort utrymme för kundens egna önskemål. Men processen från projektstart till inflyttningsdagen är alltid densamma. Etikhus bygger med totalentreprenad och tar helhetsansvar. Kunden får ett eget snickarlag och en projektledare som håller kontakten, ISO 9000 och ISO 14 001 finns på plats för att säkra kvalitet och miljö. Och detaljarbetet och hantverksstoltheten är Etikhus kända för – som infärgade trappsteg och trösklar, platsmålade dörrfoder och fönstersmygar i gips. Sådant som skiljer Etikhus från vanliga kataloghus.

Etikhus är ett lokalt företag som verkar i Varberg, Kungsbacka, Falkenberg och Halmstad med omnejd.
”Den lokala närvaron ser vi som en fördel”, säger Helena Arnesten.
”Vi bygger i vår egen bygd och bor själva i närheten av våra byggen. Då gör man ett så gott jobb man bara kan. Vi hoppas att ”Signerat Etikhus” kan få fler i vår vackra bygd att njuta av att bo fint.”

Här kan du läsa mer om Signerat Etikhus och se husmodellerna.