Kommande försäljning

Kvarteret Tärnan – hållbart, levande och centralt

Hus i olika storlekar, färger och material omfamnar en solig innergård. Tärnan i Oskarsdal i Varberg blir ett hållbart och levande kvarter, bara några minuters promenad från torget, järnvägsstationen och havet.

Cykelturen hem från stationen tar tre minuter. Just denna vårdag behöver cykeln lite extra kärlek och du lämnar in den för service i verkstaden på hörnet där du bor. Påsen med närproducerad mat hämtar du på utlämningsstället i kvarteret och när varorna ligger på sin plats i köket bestämmer du dig för att ta en promenad. På vägen ut passerar du poolbilen som står på laddning och kommer då ihåg att boka den för utflykten till helgen. När du efter en timmes flanerande i centrum och på strandpromenaden är tillbaka säger du hej till grannen, samtidigt som du tar emot säcken med ren tvätt från baristan, som även sköter kvarterets tvätteri. Efter kvällsmaten sitter du på balkongen och funderar på vilken fågel som sjunger i björken. Svärmor ringer och samtidigt som du kollar att övernattningslägenheten är ledig bjuder du hem till lördagens middag, där ju råvarorna redan finns i kylen. Så kanske det kan komma att gå till i kvarteret Tärnan, i en nära framtid.

Etikhus har köpt fastigheterna i kvarteret Tärnan, där den för varbergarna mest (ö)kända är den nedlagda Nynäsmacken. Vi har nu möjlighet att skapa ett nytt kvarter som tillför något till Varberg och grannskapet, ett hållbart och levande kvarter där människor trivs.

Arbetet med hur utformning av kvarteret till slut ska bli sker tillsammans med Radar arkitektur och planering, i dialog med grannar, referensgrupp och andra berörda. Vi analyserar också intresse för olika typer av upplåtelseformer som hyresrätter, bostadsrätter, äganderätter och radhus. I markplan kommer även lokaler att erbjudas.

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan, så skickar vi mer information när vi har det.

Säljstart: preliminärt hösten 2020
Arkitekt: Radar arkitektur och planering
Plats: Kyrkogårdsvägen/Västkustvägen, Varberg

Bilden nedan är en illustrationsbild för inlämning av planansökan till Varbergs kommun.

Anmälan till intresselista - Tärnan

Jag är intresserad av mer information om boende i kvarteret Tärnan. (Observera att detta inte är en kölista utan endast gäller intresse om mer information.)
  • Som en del i vårt hållbarhetsarbete skickas information om kvarteret Tärnan endast ut via mejl. Om du byter mejladress är det därför viktigt att du meddelar oss.

  • Nedan finns ett par frågor för vår fortsatta planering. Dina svar här är endast ett stöd för oss och innebär inte någon begränsning i den information du efterfrågar om kvarteret Tärnan.