Skårs

Ett liv mitt i skogen

I Gällinge, där det böljande öppna landskapet möter skogen, ligger det populära turistmålet Skårs gård. Gården med tillhörande jordbruksmark och skog har anor från 1800-talet.

När en storm svepte in över höjden och fällde en del av skogen skapades helt nya förutsättningar. På hygget fanns nu plats för annat liv, för barnskratt, odlingar och nya hem. Marken styckades av från Skårs gård och där har Etikhus nu fått möjligheten att bidra till ortens utveckling genom att bygga 30 villor i den by vi kallar Skårs.

På vägen hit passerar du fält och faluröda ladugårdar. Här bor du nära allt, mitt i naturen, med gångavstånd till Skärsjön, Långaresjön och Agnsjön. Ett liv i Skårs är ett lugnt liv där naturens skiftningar genom årstiderna blir en del av ditt hem. Ett liv där skogspromenader, friluftsliv och bad i sjön är en del av din vardag.

I Gällinge finns förskola, F-5-skola och en omtyckt lanthandel. Kungsbacka nås på 15 minuter, och på 40 minuter är du i centrala Göteborg.

den här kartan finns platser och utflyktsmål i närområdet utmärkta.

Mitt i skogen men ändå nära till allt. En oas av naturnära lugn i modern tappning.

Läs vidare
Tillbaka

Nybyggt med bykänsla

Upplev den fantastiska känslan att flytta in i ett alldeles nybyggt, modernt hus – mitt i naturen med skog och sjö runt knuten. Utemiljön är lika viktig som inomhusmiljön och vi förankrar Skårs både i den omgivande landsbygdsmiljön och i kulturhistorien. Genom att Etikhus tillsammans med KAKA Arkitekter tagit ett helhetsgrepp på hus, färgsättning och kringmiljö blir Skårs vackert och harmoniskt redan från början. Husen blir klassiska och välplanerade i naturnära toner som gör att de blir en del av omgivningarna.

Utformningen av tunen bygger på en radiell tomtindelning där det gemensamma tunet är den centrala knutpunkten var ifrån tomterna sedan sträcker ut sig mot den omgivande skogen. Trädgårdarna är stora med gott om plats för grill, odling och kanske till och med djur. I slitsarna mellan husen bjuds naturen in och blir en del av tomten. Bostäderna och garagen är roterade kring sin egen axel för att skapa spännande rumsligheter och tydliggöra zonindelningarna.

Tack vare möjligheterna att välja ett hus som passar just er kan alla trivas här, ensamstående, par och familjer, yngre och äldre. Som köpare har du också vissa möjligheter att påverka utformningen av ditt hus så att det blir just så som du vill ha det, för att du ska trivas här i många år framöver.

Tunen bygger på en radiell tomtindelning där det gemensamma tunet är den centrala knutpunkten.

Grundhus och tillval

Välj ert hus

Husen finns i olika storlekar och med olika alternativ på planlösningar. Grundmodellerna är 1-plan och 1,5-plan. Om man väljer 1,5-plan kan man välja att inreda övervåningen i ett senare skede. Husen har en öppen planlösning med mycket ljusinsläpp i de sociala ytorna.

Husens fasader kläs i stående rakkantad falsad panel med stående skugglister. Välj mellan fyra olika kulörer; svart, beige, mörkgrön eller olivgrön. Garage går att välja till och detta målas i samma kulör som huset. I grundutförande får alla husmodeller tak i form av betongpanna i kulör matchande fasaden. Det finns möjlighet att välja plåttak som tillval. Fönsterkarmarna är i aluminium och även fönstren får en kulör som matchar fasaden.

Ett intelligent hem – Homeside.

Läs vidare
Tillbaka

Husen i Skårs kommer att byggas som intelligenta hem, vilket är ett exklusivt standardutförande. I korthet innebär konceptet att ni får kontroll över den mesta tekniken i hemmet. Ni ser exakt hur mycket energi som används i huset i realtid och kan koppla det till aktuellt elpris. När ni larmar låter ni huset automatiskt gå ner i sparläge, vilket till exempel kan innebära att värmen sänks någon grad och ventilationen minskar. Via en app i er mobiltelefon kan ni styra en rad funktioner, så som värmen i huset även när ni inte är hemma.

Ni kan detaljstyra värmen i varje rum lika enkelt som ni väljer semesterläge för hela huset när ni reser bort. Intelligenta hem är framtidens hem – som ert hem i Skårs.

 

Detta får du

Tomtstorlekarna varierar mellan 1520 m2 och 1905 m2. I köpet ingår planterad häck och staket, och ett träd på tomten. På förgården ingår singel och ett entrésteg i betong till entrén på framsidan. Fyra utomhusarmaturer ingår. De tre grundhusen har ett gemensamt formspråk. Boarean i husen varierar från 112 m2 till 156,6 m2.

+

Trappsteg i betong vid huvudentrén.

+

Du kan välja mellan tre arkitektritade grundhus i olika storlekar och olika prisklasser.

+

Singel på förgården ingår.

+

Häck och staket enligt finplaneringsritning ingår. Trädgården förbereds med matjord för att kratta och så, alternativt rulla ut färdig gräsmatta.

+

Väggfast sittbänk på gavel.

+

Ett träd på tomten ingår.

+

Fyra utomhusarmaturer ingår.

Tomter och villor

Som tomtköpare ska ni ta ställning till vilken villa ni vill bygga, och vilken tomt ni vill bygga den på. Det finns tre olika arkitektritade grundhus i olika storlekar och olika prisklasser att välja mellan. Villa SK3 går dessutom att få med olika planlösningar. För alla villor finns möjlighet till tillval för att huset ska passa just era behov.

Tomter, Skårs

 • Tomt Tomtarea Tomtpris Status
 • 1A 1890 kvm 900 000 kr Såld
 • 1B 1525 kvm 850 000 kr
 • 1C 1655 kvm 900 000 kr Såld
 • 1D 1830 kvm 950 000 kr Såld
 • 1E 1540 kvm 950 000 kr
 • 1F 1765 kvm 900 000 kr
 • 2A 1905 kvm 900 000 kr Såld
 • 2B 1600 kvm 850 000 kr Bokad
 • 2C 1735 kvm 900 000 kr Såld
 • 2D 1730 kvm 900 000 kr Såld
 • 2E 1520 kvm 850 000 kr Såld
 • 2F 1565 kvm 850 000 kr Såld
https://www.etikhus.se/wp-content/uploads/2020/06/skar-omradeskarta.png

Fakta

Förutom att betala för tomten och det hus ni väljer tillkommer avtal och avgifter vid olika tidpunkter under byggprocessen.

Vatten, avlopp och fiberAnslutningsavgifter om ca 200 000 kr. Avser medlemskap i förening kopplad till det kommunala VA-nätet. Etikhus sköter anmälan och inkoppling.

ElAnslutningsavgift för elektricitet är ca 40 000 kronor. Etikhus tar hand om anmälan och inkoppling.

Bygglovsavgift– Kostnad för bygglov, startavgift med mera uppgår totalt till ca 60 000 kronor. Etikhus ordnar med ansökan och anmälningarna till Kungsbacka kommun.

Deponi och byggström – Denna kostnad ingår i huspriset.

Lagfart – Kostnaden för lagfart är 1,5 procent av tomtpriset.

Entreprenadavtal – Ett entreprenadavtal tecknas enligt branschöverenskommelsen ABS 18. I entreprenaden ingår färdigställandeskydd och ansvarsförsäkring. I avtal med Etikhus ingår dessutom en tioårig garanti avseende isolering på installation och isoleringsmaterial. En extern kontrollansvarig är tecknad för hela projektet. Ingen av parterna har rätt att överlåta avtalet till annan part.

Prislista villor, Skårs

Exteriör

Material, detaljer och färgsättning för husen i Skårs är noggrant utvalda och fastställda av Etikhus i samarbete med arkitekten. Välj mellan fyra olika fasadkulörer; svart, beige, mörkgrön eller olivgrön.

Interiör

Inredningen i Etikhus villor är genomtänkt, tidlös och håller hög kvalitet. För den som önskar finns möjlighet att göra en rad tillval och kompletteringar. Den spännande processen med att utforma ert hus börjar med ett uppstartsmöte med oss, då ni får en produktkatalog som presenterar standardinredning och möjliga tillval.

Intresseanmälan

Jag är intresserad av mer information om Etikhus i Skårs. 
(Observera att detta inte är en kölista utan endast gäller intresse om mer information.)