20 december 2016

Unikt hus nu klart

Under december är det inflyttning i ett väldigt speciellt hus i Lundby i Göteborg. Den nya Putsegåden innehåller 44 bostadsrätter och är gestaltad för att passa just på denna plats. Huset startar intill Lundby gamla kyrka som en 1700-talsgård. Ur gårdens ekonomibyggnad växer ett tio våningar högt modernt hus fram, som både i form och rent fysiskt lutar mot 1950-talsbebyggelsens punkthus på andra sidan gatan.

Detta är Etikhus första större bostadsprojekt utanför Varberg. Putsegården liknar på flera sätt Etikhus tidigare flerbostadsprojekt, till exempel i korsningen Engelbrektsgatan/Thulegatan i centrala Varberg. Där bevarades ett gammalt bostadshus som fått sin prägel av den tidigare ägaren, konstnären och teckningsläraren Lennart Linjer. Ett annat exempel är Sönnermarksområdet i Träslövsläge, där Etikhus har byggt tio moderna bostadsrätter som smälter in i den känsliga historiska omgivningen.

Läs mer om nya Putsegården här.

Ur 1700-talsgårdens ekonomibyggnad växer ett tio våningar högt modernt hus fram, som både i form och rent fysiskt lutar mot 1950-talsbebyggelsens punkthus på andra sidan gatan. FOTO: Superstudio.

 

Den mer moderna delen av nya Putsegården hålls ihop estetiskt genom att samma material används på väggar och tak. FOTO: Superstudio.