ETAPP 3

Fyrstrandsbyn

Information

Fyrstrandsbyn etapp 3

Trivsel och harmoni

Fyrstrandsbyn har skapats utifrån ett trivselperspektiv, som underlättar gemenskapen i grannskapet. Istället för att planera varje villa och trädgård för sig har ett helhetsgrepp tagits, som gör Fyrstrandsbyn till ett vackert, harmoniskt och dessutom säkert bostadsområde. Lokalgatorna är smala och inbjuder till en lugn trafikmiljö. Genom kvarteren finns smitvägar, gångar som ersätter barnens hemliga stigar hem till kompisarna eller till lekplatsen.

Enhetliga häckar och träd planteras. Trädgårdarna är stora med plats för både altan, studsmatta och hobbyodling för den som önskar. I den bördiga jorden har det tidigare bland annat odlats potatis.

Tack vare möjligheterna att välja ett hus som passar just er kan alla trivas här, ensamstående, par och familjer, yngre och äldre. Tillsammans gör vi Fyrstrandsbyn till mer än ett vanligt villaområde.

Omgivet av badplatser och stora naturskyddade strövområden ligger Fyrstrandsbyn. Mitt i det halländska kulturlandskapet.

Läs vidare
Tillbaka

Halländskt kulturlandskap

Fyrstrandsbyn ligger i Trönningenäs, just norr om Varberg, mellan Fyrstrandsfjorden och Getteröns naturreservat, som är ett Natura 2000-område och ett av Europas förnämsta fågelskådningsområden.

Trönningenäs präglas av varierad kustmiljö och bördig jordbruksmark. Här ligger också Gamla Varberg, ett gammalt vårdkaseberg krönt av ett iögonfallande bronsåldersröse. Där uppe brann eldarna förr i världen, för att varna omgivningen när fienden var i antågande.

Fyrstrandsbyn ligger mitt i detta vackra halländska kulturlandskap. Området omges av badplatser och stora naturskyddade strövområden. Utsikten och solnedgångarna över havet ut mot Eneskär och Balgö är fantastiska.

Kring de små hamnarna finns en del sommarstugor och villor sedan tidigare, men med Fyrstrandsbyn blir här betydligt mer liv året runt. Området smälter väl in i miljön med sin genomtänkta stil.

I Fyrstrandsbyn njuter du av lantliv och skön havsbris. Bläshammars skola och Siers förskola ligger i området och centrala Varberg bara en kvarts cykeltur bort.

13 tomter i etapp 3

Fyrstrandsbyn byggs i etapper. De första tre etapperna med 59 tomter är slutsålda och inflyttningen där startade i slutet av 2016. Försäljningen av etapp 4 startade hösten 2021.

Radar arkitektur och planering

Arkitekternas tankar

Tanken med Fyrstrandsbyn är att skapa en miljö där människor kan leva ett gott liv där det är enkelt att träffa grannar men också att hitta en skyddad vrå för familjen. Här kan man ta del av den storslagna omgivningen samtidigt som det vardagliga livet i trädgården eller inomhus är skyddat och ombonat.

Det öppna och vidsträckta landskapet bryts i steg ner till kvarter, tomter, hus och rum, som gör att det blir lätt att välja umgänge eller avskildhet. Området är uppdelat i flera olika rumsligheter och platser för olika tillfällen och stämningar, smitvägar för att kunna titta över till grannen, lekplatser för att busa, förgårdar för att meka och fika samt trädgårdar för att odla och umgås.

Byggnaderna inspireras av hallandslängan, långsträckta och resliga. Materialpaletten är saklig, trä på fasaderna och olika beprövade tak – alltid i samma färg som fasaden. Till huvudbyggnaden finns en rad additioner, tillbyggnader, att välja mellan, för att skapa ett hem anpassat för familjens behov och önskemål. Enkelt och robust, finurligt och överraskande. Bostäderna har stora ytor för umgänge och avskilda sovavdelningar.

Helhet, detalj- och materialomsorg samt flexibilitet är några av arkitekternas ledord.

Läs vidare
Tillbaka

HELHETEN – i allt från områdesnivå till detaljer inomhus eller i trädgården för att den röda tråden ökar känslan av omsorg och omtanke.

SMALA GATOR – sänker farten och ökar uppmärksamheten för att alla uppskattar en lugn trafikmiljö.

SINNRIKA SMITVÄGAR – mellan tomterna inom kvarteret för att skapa skyddade genvägar.

KOPPLINGARNA MELLAN INOMHUS/UTOMHUS – att det är lätt att se och röra sig mellan inomhus och utomhus för att upplevelsen av bostaden blir större när du kopplar ihop ytorna.

STOR FLEXIBILITET – i val av storlek på hus, val av addition för att öka möjligheten att påverka sin bostad och anpassa den.

OMSORG I DETALJERNA – byggnader och tomt är mer välutrustad än den vanliga villan och villatomten. Etikhus levererar alltid genomarbetade detaljer med hög kvalitet.

NOGA UTVALDA MATERIAL – som anspelar på det traditionella och är hållbara estetiskt över tid.

TREDELNINGEN INOMHUS – umgänge/matlagning, entré/kommunikation och sovavdelning.

Grundhus och addititoner

Välj ert hus

I etapp 3 erbjöds fyra grundhus. Oavsett valt grundhus fanns stora möjligheter att påverka utformningen. Additioner så som gästrum, ateljé och vinterträdgård var möjliga tillval. Tack vare flexibiliteten i Fyrstrandsbyns erbjudande kunde vi bygga de hus som passade våra kunders specifika behov och önskemål.

Husen i Fyrstrandsbyn har en enkel och tydlig form. De har monokroma färgsättningar, det vill säga samma kulör på tak och fasader. Köparen valde själv om huset skulle färgsättas i vit, rött, svart eller järnvitriol. Material, utrustning och inredning valdes med omsorg. Gemensamt för alla hus är att sällskapsytorna är väl tilltagna och sovavdelningarna avskilda, så att det blir enkelt att välja samvaro eller enskildhet.

Ett intelligent hem – Homeside.

Läs vidare
Tillbaka

Husen i Fyrstrandsbyn byggdes som intelligenta hem, vilket är ett exklusivt standardutförande. I korthet innebär konceptet att ni får makten över den mesta tekniken i hemmet. Ni ser exakt hur mycket energi som används i huset i realtid och kan koppla det till aktuellt elpris. När ni larmar låter ni huset automatiskt gå ner i sparläge, vilket till exempel kan innebära att värmen sänks någon grad och ventilationen minskar. Två timmar efter det att larmet startats kanske ni vill att vattnet ska stängas av som en säkerhetsåtgärd (då bör en eventuell tvätt vara klar).

Ni kan detaljstyra varje rum lika enkelt som ni väljer semesterläge för hela huset när ni reser bort. Homeside är framtidens hem – som ert hem i Fyrstrandsbyn.

Detta får du

Samtliga tomter i Fyrstrandsbyn är på 1200–1780 m2. I köpet ingår tre vackra träd, en häck runt trädgården och matjord färdig för att kratta och så alternativt rulla ut färdig gräsmatta. Vidare blir det singel och en trädgårdsgång i betongplattor till entrén på framsidan, ett plank som avgränsar till gården, fyra utomhusarmaturer och inbyggnad av sopkärl. Läs mer under respektive markering nedan.

+

Ett träd på förgården ingår
– bergskörsbär eller ullungrönn. På baksidan ingår två fruktträd, äpple och päron.

+

Du kan välja mellan fyra arkitektritade grundhus i olika storlekar och olika prisklasser. Ni får välja ert hus exteriöra färgskala: rött, svart, vitt eller järnvitriol.

+

Ett fristående förråd på 18kvm ingår i alla hus. Förrådet har även en väggfast sittbänk i lärk ut mot förgården. Ett tak mellan hus och förråd skyddar vid ytterdörren.

+

Inbyggnad av sopkärl ingår.

+

Häck runt tomten ingår. Trädgården förbereds med matjord för att kratta och så alternativt rulla ut färdig gräsmatta.

+

Singel på framsidans förgård ingår, liksom en gång av betongplattor fram till entrén.

+

Plank mellan förgård och trädgård ingår.

+

Fyra utomhusarmaturer ingår.

Sofia och André har hittat hem i Fyrstrandsbyn

Läs artikeln