Om oss - Etikhus

Om Etikhus

Välkommen till vår värld

Hållbara hus där människor älskar att bo. Hus som passar in i sin omgivning, som tar vara på det ursprungliga och samtidigt tillför ett nytt historiskt lager i kulturmiljön. Det är Etikhus.

I över 20 år har vi lyssnat och byggt, lyssnat och byggt. Hundratals samtal och hundratals projekt. Vi förstår hur ett hus fungerar – i många år och för livets olika faser. Huvudkontoret finns i Varberg och vi arbetar huvudsakligen längs Västkusten.

Etikhus bygger arkitektritade hus, villor, parhus och flerbostadshus. Vi utvecklar också helt nya bostadsområden. Och allt sker från grunden av våra egna, erfarna snickare tillsammans med våra duktiga samarbetspartners. När du tycker att vi är enkla att ha att göra med, pålitliga, personliga och kreativa, då har vi gjort rätt.

Vi på Etikhus ska vara ett föredöme i arbetet med att minska miljö- och klimatpåverkan inom byggsektorn. I vår roll som samhällsbyggare arbetar vi även med två ytterligare hållbarhetsområden som FN identifierat: ekonomi och socialt ansvarstagande.

Etikhus har nominerats till och vunnit flera priser. Bland annat har Etikhus två gånger tilldelats Varbergs kommuns byggnadspris, som delas ut som belöning för värdefulla insatser för byggnadsutformning, för Brf Hästskoen i Träslövsläge och för Bfr Gelbgjuteriet i centrala Varberg. Etikhus projekt Putsegården fick ett hedersomnämnande när Göteborgs Stad delade ut pris till Göteborgs bästa byggnader 2017.

Etikhus

Pågående utveckling

1997 startade bröderna Ulf Werner och Pär Börjesson ett byggbolag i Valinge utanför Varberg, tillsammans med pappa Lennart Börjesson. Företaget växte, utvecklades och flyttade så småningom till Varberg. Namnet Etikhus valdes 2002. Från början arbetade Etikhus enbart med att bygga villor i Varberg. 2008 påbörjades företagets första flerbostadsprojekt och nu bygger Etikhus alla typer av bostäder. Hösten 2017 rekryterades en extern vd. Bröderna Ulf och Pär fokuserar numera på strategisk utveckling i koncernmoderbolaget Etikhus Group. I dag har Etikhus ett fyrtiotal medarbetare, varav drygt hälften är snickare.

Koncernmoderbolaget

Etikhus Group

Etikhus ingår i koncernmoderbolaget Etikhus Group, som arbetar med strategisk utveckling av koncernens affärsområden. I Etikhus Group ingår även Kattegatt Bostad, som ansvarar för förvaltning av koncernens hyresrättsbestånd. Etikhus Group fokuserar på projektutveckling, huvudsakligen längs Västkusten.