Lilla Bläshammar

Information

Lilla Bläshammar

Mellan åker och hav

Bläshammar ligger i det vackra, halländska kulturlandskapet strax norr om centrala Varberg, med havet alldeles i väster. I området finns både klassiska lantgårdar och nya bostadsområden.

Den varierade bebyggelsen har vuxit samman till en trivsam by med gångavstånd till förskola, grundskola och rekreation. Här bidrog Etikhus till ortens utveckling och byggde 14 villor i den del vi kallar Lilla Bläshammar. Det var nämligen här som den ursprungliga gården i Bläshammar låg: Lilla Bliishammer, enligt danska källor från 1500-talet.

När Varberg växer blir Bläshammar allt mer attraktivt. Här bor du i vackra, lantliga omgivningar och cyklar till stranden på tio minuter. Varbergs centrum, med dess utbud av service och nöjen, ligger bara drygt sex kilometer bort och det finns både buss och cykelbana in till stan. Tåget från Varberg tar dig snabbt vidare, kanske till Göteborg, Halmstad, Malmö eller Köpenhamn. Bilpendlaren når E6:an på bara några minuter.

Husen är klassiska och välplanerade med rena, naturnära toner och en väderbiten känsla.

Läs vidare
Tillbaka

Nybyggt, modernt och harmonisk

Utemiljön är lika viktig som inomhusmiljön och vi förankrar Lilla Bläshammar både i den omgivande kustnära miljön och i kulturhistorien. Genom att Etikhus tillsammans med Reflex Arkitekter tagit ett helhetsgrepp på hus, färgsättning och kringmiljö blir Lilla Bläshammar vackert och harmoniskt redan från början.

Husen är klassiska och välplanerade med rena, naturnära toner och en väderbiten känsla. Carport och förråd ingår. Trädgårdarna har plats för både grillning och hobbyodling. Väggfast bänk, pergola och uteplats under tak inbjuder till möten och samvaro.

Rymliga volymer med fina siktlinjer kännetecknar husens interiörer.

Husens fasader kläs i laserat trä som gör panelen vackert silvergrå.

Grundhus och tillval

Välj ert hus

Husen finns i olika storlekar och med olika alternativ på planlösningar. Grundmodellerna är 1-plan, 1,5-plan eller 2-plan. 1,5-plansmodellen kan även fås med takkupa. Om man väljer 1,5-plan kan man välja att inreda övervåningen i ett senare skede.

Husens fasader kläs i laserat trä som gör panelen vackert silvergrå. Carport, förråd och pergola får en svartbrun lasyr. Taket på bostaden är i bandtäckt plåt i kaffebrun kulör. Fönsterkarmar är i brunanodiserad aluminium.

Rymliga volymer med fina siktlinjer kännetecknar husens interiörer. Ytor för tvättstuga, badrum och förvaring i anslutning till entréhallen är generöst tilltagna.

Ett intelligent hem – Homeside.

Läs vidare
Tillbaka

Husen i Lilla Bläshammar byggdes som intelligenta hem, vilket är ett exklusivt standardutförande. I korthet innebär konceptet att ni får kontroll över den mesta tekniken i hemmet. Ni ser exakt hur mycket energi som används i huset i realtid och kan koppla det till aktuellt elpris. När ni larmar låter ni huset automatiskt gå ner i sparläge, vilket till exempel kan innebära att värmen sänks någon grad och ventilationen minskar. Via en app i er mobiltelefon kan ni styra en rad funktioner, så som värmen i huset även när ni inte är hemma.

Ni kan detaljstyra värmen i varje rum lika enkelt som ni väljer semesterläge för hela huset när ni reser bort. Intelligenta hem är framtidens hem – som ert hem i Lilla Bläshammar.

 

Detta får du

Tomtstorlekarna varierar mellan 699 och 886 m2. I köpet ingår carport med tillhörande förråd, planterad häck och matjord på tomten. På förgården ingår singel och en trädgårdsgång i betongplattor till entrén på framsidan, en spaljé som avgränsar gården och fyra utomhusarmaturer. De tre grundhusen har ett gemensamt formspråk. Boarean i husen varierar från 115 m2 till 165 m2.

+

Häck runt tomten ingår. Trädgården förbereds med matjord för att kratta och så, alternativt rulla ut färdig gräsmatta.

+

En carport på nästan 20 m2 samt tillhörande förråd på 4,4 m2 ingår.

+

Spaljé mellan förgård och trädgård ingår.

+

Pergola vid entrén som ramar in framsidan ingår.

+

Du kan välja mellan tre arkitektritade grundhus i olika storlekar och olika prisklasser.

+

Väggfast sittbänk vid entrén ingår.

+

Fyra utomhusarmaturer ingår.