21 augusti 2017

Helena Arnesten blir ny vd för Etikhus

Den 1 december 2017 blir Helena Arnesten ny vd på Etikhus. Helena lämnar i och med detta sin nuvarande tjänst som chef för Stadsbyggnadskontoret på Varbergs kommun. Tidigare har hon bland annat arbetat som fastighetschef på Akademiska hus i Göteborg samt haft andra chefsroller inom byggbranschen.

Rekrytering av en extern vd är ett led i Etikhus strategiska utveckling. Etikhus grundare och delägare Ulf Werner och Pär Börjesson (nuvarande vd) kommer från årsskiftet 2017/2018 att vara aktiva från koncernens moderbolag Etikhus Group AB. Därifrån kommer ägarnas huvudsakliga fokus vara att strategiskt utveckla Etikhus affärsområden.

– Helena Arnesten har en bred bakgrund och kompetens och även i övrigt en profil som passar Etikhus väldigt bra. Vi har haft många mycket kvalificerade sökanden till tjänsten vilket gör oss både glada och stolta, säger Pär Börjesson, delägare och nuvarande vd.

Helena Arnestens huvuduppgift som ny vd för Etikhus blir att skapa och leda en organisation som kan ta företaget in i nästa utvecklingsfas.

För mer information, kontakta Stina Andersson, Etikhus, 0709-67 72 02, stina@etikhus.se.

Bilder på Helena Arnesten, Pär Börjesson och Ulf Werner finns för nedladdning på etikhus.se/press/bilder/

Helena Arnesten. Den 1 december 2017 blir Helena Arnesten ny VD på Etikhus. Foto: Niklas Martinson.