Kommande försäljning

Bua Hamnplan

I det vackert karga och saltstänkta halländska kustlandskapet ligger Bua, som en gemytlig pärla präglad av framåtanda och gemenskap. Nu ska det attraktiva området Bua hamnplan utvecklas och bebyggas, med Etikhus som exploatör.

Bua, som ligger två mil norr om Varberg, har drygt 2 000 invånarna med tillgång till förskolor, F–9-skola, läkare, tandläkare, matbutik, restauranger och allmänna kommunikationer. Samhället präglas lika mycket av närheten till havet och naturen som av invånarnas engagemang och sammanhållning. Här finns trygghet och lugn, men också stora möjligheter till gemenskap och till att utveckla nya intressen. Ortens populära föreningar ordnar allt från julmarknad, valborgsfirande och makrillfestival till strandstädning och uthyrning av Bryggebastun, där upp till 25 personer kan njuta av bad med svala dopp i Båtfjorden.

Bostadsområdet Bua hamnplan kommer att erbjuda varierad bebyggelse med radhus, bostadsrätter, hyresrätter och verksamhetslokaler, som både passar in i befintlig bebyggelse och samtidigt tillför nytt. Arkitekten har hämtat inspiration från traditionella fisklägens mysiga gytter, där husen skyddar varandra från väder och vind. Befintliga gångstråk bevaras och kompletteras med en park, mötesplatser och utrymme för verksamheter.

Hela projektet Bua hamnplan genomsyras, liksom alla Etikhus projekt, av ett långtgående hållbarhetstänk. Det kommer bland annat att finnas solceller på taken och laddstationer för elfordon. Alla hus Etikhus bygger har även Homeside ett smarta energihem, en teknik som gör boendet enklare, tryggare, bekvämare och som dessutom sparar både pengar och miljö.

Etikhus värnar också om den sociala hållbarheten, där trygghet, delaktighet och identitet är viktiga delar. Genom att erbjuda flera boendeformer kommer det att bli en blandning av människor i Bua hamnplan, med olika åldrar och familjekonstellationer. Det underlättar samvaron över generationsgränserna och ökar möjligheten att bo länge i samma område.

Bua är i dag ett av Hallands största och viktigaste fiskelägen. Förutom fiskehamnen finns också småbåtshamn, gästhamn och en sjöräddningsstation. Vid den innersta kajen, mellan vattnet och befintligt villakvarter, blir bostadsområdet Bua hamnplan en tydlig egen årsring från vår tid samtidigt som det passar in i omgivningen. En spännande del i utvecklingen av Bua, som bostadsort och som destination.

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan, så skickar vi mer information när vi har det.

Status: Detaljplanarbete pågår
Säljstart: Datum sätts när Varbergs kommuns detaljplanarbete avslutats
Plats: Bua, Varberg
Arkitekt: Radar arkitektur & planering

Bilden nedan är en illustrationsbild från vårt bidrag till Varbergs kommuns markanvisningstävling.