Ugglarp

Trivsel och harmoni

Upplev den fantastiska känslan att flytta in i ett alldeles nybyggt, modernt hus – nära naturen och havet.

Material, detaljer och färgsättning inspireras av Ugglarps kustlandskap med tallar, gärdsgårdar, hav och sand. Genom att Etikhus tillsammans med arkitekt tagit ett helhetsgrepp på hus, färgsättning och kringmiljö blir området vackert och harmoniskt redan från början.

Trädgårdarna har plats för både altan, utomhuskök och hobbyodling för den som önskar. Tack vare möjligheterna att välja ett hus som passar just er kan alla trivas här, ensamstående, par och familjer, yngre och äldre.

Som köpare har du möjligheter att påverka utformningen av ditt hus så att det blir just så som du vill ha det, för att du ska trivas i många år framöver.

I ett av Falkenbergs mest attraktiva kustområden, bygger Etikhus tio villor på badrocksavstånd till stranden.

Läs vidare
Tillbaka

Havsnära i Ugglarp

I Ugglarp blandas den friska, saltmättade västanvinden med doften av nyponrosor och nyslaget gräs. Här, i ett av Falkenbergs mest attraktiva kustområden, bygger Etikhus tio villor på badrocksavstånd till stranden. 

Ugglarp är en av västkustens mest omtyckta semesterorter. Badlivet lockar på sommaren, men också övriga månader på året är den vackra kuststräckan med det speciella ljuset en plats att njuta av. Här vill man bo.

Det öppna landskapet inbjuder till långa promenader och avkopplande cykelturer mellan strand, skogsdungar och böljande åkrar. Samtidigt är det nära till Falkenberg och Halmstad – och även till Göteborg, Malmö och Köpenhamn. I takt med att bygden utvecklas och fler väljer att bosätta sig här permanent stärks också gemenskapen i området. Här ordnas allt från danskvällar och föreläsningar till julgransplundring och midsommarfirande.

Nu bidrar Etikhus till Ugglarps utveckling och bygger tio villor i det vackra kustlandskapet, för att ge fler möjligheten till en vardag där doften av hav och land möts och vågornas rullningar mot stränderna aldrig är långt borta.

10 tomter

I Ugglarp, ca 1,5 mil söder om Falkenberg, erbjuds tio unika tomter. På tomt UG 2, UG 4 och UG 7 visas Villa U1. På övriga tomter visas Villa U2. På samtliga tomter kan köparen dock välja mellan både Villa U1 och Villa U2. Arkitekten har placerat husen utifrån bästa läge på tomten med tanke på väderstreck.

Husen målas i en speciellt framtagen sandgrå kulör, inspirerad av Ugglarps kustlandskap med tallar, gärdesgårdar, hav och sand.

Grundhus och tillval

Välj ert hus

Som tomtköpare ska ni ta ställning till vilket hus ni vill bygga. Det finns två husmodeller att välja på: Villa U1 på 90 kvadratmeter boyta eller Villa U2 på 124 kvadratmeter boyta. Till både Villa U1 och U2 finns möjlighet att inreda vinden på ca 28 kvadratmeter, antingen med ett stort allrum eller med ett allrum samt toalett och dusch. Inredning av allrum i både hus U1 och U2 kan göras direkt eller när behovet av mer yta finns.

Husen är byggda i trä med stående rakkantad falspanel i finsågad gran. Husen målas i en speciellt framtagen sandgrå kulör, inspirerad av Ugglarps kustlandskap med tallar, gärdsgårdar, hav och sand. Plåtdetaljer som hängrännor, stuprör, vindskiveplåtar och fönsterbleck är svarta. Även den aluminiumklädda utsidan på fönster och skjutpartier har svart kulör. Taket är listtäckt – en gammal metod som idag används för att ge moderna hus ett mjukt och charmigt utseende för att passa in i en miljö med äldre byggnation. På Villa U2 är det sedumtak på glaspassagen.

Ett intelligent hem – Homeside.

Läs vidare
Tillbaka

Husen i Ugglarp kommer att byggas som intelligenta hem, vilket är ett exklusivt standardutförande. I korthet innebär konceptet att ni får kontroll över den mesta tekniken i hemmet. Ni ser exakt hur mycket energi som används i huset i realtid och kan koppla det till aktuellt elpris. När ni larmar låter ni huset automatiskt gå ner i sparläge, vilket till exempel kan innebära att värmen sänks någon grad och ventilationen minskar. Via en app i er mobiltelefon kan ni styra en rad funktioner, så som värmen i huset även när ni inte är hemma.

Ni kan detaljstyra varje rum lika enkelt som ni väljer semesterläge för hela huset när ni reser bort. Intelligenta hem är framtidens hem – som ert hem i Ugglarp.

Detta får du

Tomtstorlekarna varierar mellan ca 800 och 1 500 kvadratmetet. I köpet ingår häck runt tomten, matjord och utrullad gräsmatta. På förgården ingår singel och vid entrén finns en plattsättning. Runt huset sätts en rad med betongplattor. Altanen är lagd med samma typ av betongplattor och försedd med pergola i hyvlad gran. Villorna har ett gemensamt formspråk vilket skapar ett harmoniskt område. Boarean varierar från 90 m2 till 124 m2.

+

Häck runt tomten ingår. Vid inflyttning står trädgården klar med utrullad gräs­matta.

+

Du kan välja mellan två arkitektritade villor i två olika storlekar och olika prisklasser.

+

Skärmtak över entré.

+

Singel på framsidans förgård ingår, liksom plattläggning utanför entrén och en gång av betongplattor runt huset.

+

Altan med betongplattor.

+

Pergola i hyvlad gran, laserad likt fasaden.

+

Fyra utomhusarmaturer ingår för Villa U1. För Villa U2 ingår sex stycken utomhusarmaturer.