ETAPP 4

Fyrstrandsbyn

 Parhus     Villa FV1-3     Villa F1-3

Fyrstrandsbyn etapp 4

Trivsel och harmoni

Nu släpps nya tomter i Fyrstrandsbyn. En ny möjlighet för er som vill uppleva den fantastiska känslan att flytta in i ett alldeles nybyggt, modernt hus, lantligt nära hav och strand, men inte ensligt. 

Fyrstrandsbyn har skapats utifrån ett trivselperspektiv, som underlättar gemenskapen i grannskapet. I stället för att planera varje villa och trädgård för sig har ett helhetsgrepp tagits, som gör Fyrstrandsbyn till ett vackert, harmoniskt och tryggt bostadsområde redan från start. 

Tack vare möjligheterna att välja ett hus som passar just er kan alla trivas här, ensamstående, par och familjer, yngre och äldre. Tillsammans gör vi Fyrstrandsbyn till mer än ett vanligt villaområde.

Omgivet av badplatser och stora naturskyddade strövområden byggs Fyrstrandsbyn. Mitt i det halländska kulturlandskapet.

Läs vidare
Tillbaka

Fyrstrandsbyn ligger i Trönningenäs, just norr om Varberg, mellan Fyrstrandsfjorden och Getteröns naturreservat, som är ett Natura 2000-område och ett av Europas förnämsta fågelskådningsområden. 

Trönningenäs präglas av varierad kustmiljö och bördig jordbruksmark. Här ligger också Gamla Varberg, ett gammalt vårdkaseberg krönt av ett iögonfallande bronsåldersröse. Där uppe brann eldarna förr i världen, för att varna omgivningen när fienden var i antågande.  

Fyrstrandsbyn byggs mitt i detta vackra halländska kulturlandskap. Området omges av badplatser och stora naturskyddade strövområden. Utsikten och solnedgångarna över havet ut mot Eneskär och Balgö är fantastiska. 

Kring de små hamnarna finns en del sommarstugor och villor sedan tidigare, men sedan Fyrstrandsbyns första tre etapper uppfördes är här betydligt mer liv året runt. Området smälter väl in i miljön med sin genomtänkta stil. 

I Fyrstrandsbyn njuter du av lantliv och skön havsbris. Bläshammars skola och Siers förskola ligger i området och centrala Varberg bara en kvarts cykeltur bort.

20 tomter i första deletappen av etapp 4

Etapp 4 kommer delas upp i deletapper. I den första deletappen ingår 20 tomter varav 16 villatomter och 4 parhustomter. Aktuella tomter är markerade i färg i situationsplanen ovan. Byggstart för första deletappen är planerad till hösten 2023 med första inflyttning under sommaren 2024. 

Arkitektur och design

Arkitekternas tankar

Tanken med Fyrstrandsbyn är att skapa en miljö där människor kan leva ett gott liv, där det är enkelt att träffa grannar men också att hitta en skyddad vrå för familjen. Här kan man ta del av den storslagna omgivningen samtidigt som det vardagliga livet i trädgården eller inomhus är skyddat och ombonat. 

Det öppna och vidsträckta landskapet bryts i steg ner till kvarter, tomter, hus och rum, som gör att det blir lätt att välja umgänge eller avskildhet. Området är uppdelat i flera olika rumsligheter och platser för olika tillfällen och stämningar, öppna ytor för att busa, förgårdar för att meka och fika samt trädgårdar för att odla och umgås. 

Området kopplas ihop med den befintliga miljön med hjälp av gång- och grönstråk som gör det lätt att röra sig i närområdet. Redan från början ska man uppleva att det är ett omhändertaget område, med trädallé längs med infartsvägen, genomtänkta planteringar och en enkel parkmiljö i anslutning till dagvattendammen som blir en naturlig plats för rekreation och umgänge.

Variationen av bostadsformer berikar området genom att olika åldrar och familjekonstellationer kan finna sin plats här. Oavsett vilket hus man väljer finns möjlighet till olika tillval och anpassningar, för att skapa ett hem anpassat för familjens behov och önskemål. 

Parhus och villor i etapp 4

På fyra av tomterna byggs parhus, på tio av tomterna kan du välja att bygga Villa FV1, FV2 eller FV3. På sex av tomterna kan du välja att bygga Villa F1, F2 eller F3. Mer information hittar du under respektive rubrik nedan.