ETAPP 3

Fyrstrandsbyn

Information   Bostäder   Intresseanmälan

Fyrstrandsbyn etapp 3

Trivsel och harmoni

Nu släpps nya tomter i Fyrstrandsbyn. En ny möjlighet för er som vill uppleva den fantastiska känslan att flytta in i ett alldeles nybyggt, modernt hus, lantligt nära hav och strand, men inte ödsligt.

Fyrstrandsbyn har skapats utifrån ett trivselperspektiv, som underlättar gemenskapen i grannskapet. Istället för att planera varje villa och trädgård för sig har ett helhetsgrepp tagits, som gör Fyrstrandsbyn till ett vackert, harmoniskt och dessutom säkert bostadsområde. Lokalgatorna är smala och inbjuder till en lugn trafikmiljö. Genom kvarteren finns smitvägar, gångar som ersätter barnens hemliga stigar hem till kompisarna eller till lekplatsen.

Enhetliga häckar och träd planteras. Trädgårdarna är stora med plats för både altan, studsmatta och hobbyodling för den som önskar. I den bördiga jorden har det tidigare bland annat odlats potatis.

Tack vare möjligheterna att välja ett hus som passar just er kan alla trivas här, ensamstående, par och familjer, yngre och äldre. Tillsammans gör vi Fyrstrandsbyn till mer än ett vanligt villaområde.

Omgivet av badplatser och stora naturskyddade strövområden byggs Fyrstrandsbyn. Mitt i det halländska kulturlandskapet.

Läs vidare
Tillbaka

Halländskt kulturlandskap

Fyrstrandsbyn ligger i Trönningenäs, just norr om Varberg, mellan Fyrstrandsfjorden och Getteröns naturreservat, som är ett Natura 2000-område och ett av Europas förnämsta fågelskådningsområden.

Trönningenäs präglas av varierad kustmiljö och bördig jordbruksmark. Här ligger också Gamla Varberg, ett gammalt vårdkaseberg krönt av ett iögonfallande bronsåldersröse. Där uppe brann eldarna förr i världen, för att varna omgivningen när fienden var i antågande.

Fyrstrandsbyn byggs mitt i detta vackra halländska kulturlandskap. Området omges av badplatser och stora naturskyddade strövområden. Utsikten och solnedgångarna över havet ut mot Eneskär och Balgö är fantastiska.

Kring de små hamnarna finns en del sommarstugor och villor sedan tidigare, men med Fyrstrandsbyn blir här betydligt mer liv året runt. Området smälter väl in i miljön med sin genomtänkta stil.

I Fyrstrandsbyn njuter du av lantliv och skön havsbris. Bläshammars skola och Siers förskola ligger i området och centrala Varberg bara en kvarts cykeltur bort.

13 tomter i etapp 3

Fyrstrandsbyn byggs i etapper. De första två etapperna med 46 tomter är slutsålda och inflyttningen där startade i slutet av 2016. I etapp tre fördelas ytterligare 13 tomter, med planerad byggstart våren 2019 och första inflyttning vintern 2019/2020.

Radar arkitektur och planering

Arkitekternas tankar

Tanken med Fyrstrandsbyn är att skapa en miljö där människor kan leva ett gott liv där det är enkelt att träffa grannar men också att hitta en skyddad vrå för familjen. Här kan man ta del av den storslagna omgivningen samtidigt som det vardagliga livet i trädgården eller inomhus är skyddat och ombonat.

Det öppna och vidsträckta landskapet bryts i steg ner till kvarter, tomter, hus och rum, som gör att det blir lätt att välja umgänge eller avskildhet. Området är uppdelat i flera olika rumsligheter och platser för olika tillfällen och stämningar, smitvägar för att kunna titta över till grannen, lekplatser för att busa, förgårdar för att meka och fika samt trädgårdar för att odla och umgås.

Byggnaderna inspireras av hallandslängan, långsträckta och resliga. Materialpaletten är saklig, trä på fasaderna och olika beprövade tak – alltid i samma färg som fasaden. Till huvudbyggnaden finns en rad additioner, tillbyggnader, att välja mellan, för att skapa ett hem anpassat för familjens behov och önskemål. Enkelt och robust, finurligt och överraskande. Bostäderna har stora ytor för umgänge och avskilda sovavdelningar.

Helhet, detalj- och materialomsorg samt flexibilitet är några av arkitekternas ledord.

Läs vidare
Tillbaka

HELHETEN – i allt från områdesnivå till detaljer inomhus eller i trädgården för att den röda tråden ökar känslan av omsorg och omtanke.

SMALA GATOR – sänker farten och ökar uppmärksamheten för att alla uppskattar en lugn trafikmiljö.

SINNRIKA SMITVÄGAR – mellan tomterna inom kvarteret för att skapa skyddade genvägar.

KOPPLINGARNA MELLAN INOMHUS/UTOMHUS – att det är lätt att se och röra sig mellan inomhus och utomhus för att upplevelsen av bostaden blir större när du kopplar ihop ytorna.

STOR FLEXIBILITET – i val av storlek på hus, val av addition för att öka möjligheten att påverka sin bostad och anpassa den.

OMSORG I DETALJERNA – byggnader och tomt är mer välutrustad än den vanliga villan och villatomten. Etikhus levererar alltid genomarbetade detaljer med hög kvalitet.

NOGA UTVALDA MATERIAL – som anspelar på det traditionella och är hållbara estetiskt över tid.

TREDELNINGEN INOMHUS – umgänge/matlagning, entré/kommunikation och sovavdelning.

Grundhus och addititoner

Välj ert hus

Som tomtköpare ska ni ta ställning till vilket hus och vilka tillbyggnader, eller additioner som vi kallar det, som blir optimalt för just er familj.

Oavsett vilket grundhus ni väljer finns stora möjligheter att påverka utformningen, utan att området som helhet förlorar sin harmoniska karaktär. Behöver ni gästrum, ateljé, extra sovrum eller är drömmen kanske en vinterträdgård? Tack vare flexibiliteten i Fyrstrandsbyns erbjudande kan ni få ett hus som passar just era behov och önskemål.

Husen i Fyrstrandsbyn har en enkel och tydlig form. De har monokroma färgsättningar, det vill säga samma kulör på tak och fasader. Ni väljer den färgsättning som tilltalar er mest, vit, röd, svart eller järnvitriol. Material, utrustning och inredning har valts med omsorg. Sällskapsytorna är väl tilltagna och sovavdelningarna avskilda, så att det blir enkelt att välja samvaro eller enskildhet.

Ett intelligent hem – Homeside.

Läs vidare
Tillbaka

Husen i Fyrstrandsbyn byggs med intelligenta hem, vilket är ett exklusivt standardutförande. I korthet innebär konceptet att ni får makten över den mesta tekniken i hemmet. Ni ser exakt hur mycket energi som används i huset i realtid och kan koppla det till aktuellt elpris. När ni larmar låter ni huset automatiskt gå ner i sparläge, vilket till exempel kan innebära att värmen sänks någon grad och ventilationen minskar. Två timmar efter det att larmet startats kanske ni vill att vattnet ska stängas av som en säkerhetsåtgärd (då bör en eventuell tvätt vara klar).

Ni kan detaljstyra varje rum lika enkelt som ni väljer semesterläge för hela huset när ni reser bort. Homeside är framtidens hem – som ert hem i Fyrstrandsbyn.

Detta får du

Samtliga tomter i Fyrstrandsbyn är på 1200–1780 m2. I köpet ingår tre vackra träd, en häck runt trädgården och matjord färdig för att kratta och så alternativt rulla ut färdig gräsmatta. Vidare blir det singel och en trädgårdsgång i betongplattor till entrén på framsidan, ett plank som avgränsar till gården, fyra utomhusarmaturer och inbyggnad av sopkärl. Läs mer under respektive markering nedan.

+

Ett träd på förgården ingår
– bergskörsbär eller ullungrönn. På baksidan ingår två fruktträd, äpple och päron.

+

Du kan välja mellan fyra arkitektritade grundhus i olika storlekar och olika prisklasser. Ni får välja ert hus exteriöra färgskala: rött, svart, vitt eller järnvitriol.

+

Ett fristående förråd på 18kvm ingår i alla hus. Förrådet har även en väggfast sittbänk i lärk ut mot förgården. Ett tak mellan hus och förråd skyddar vid ytterdörren.

+

Inbyggnad av sopkärl ingår.

+

Häck runt tomten ingår. Trädgården förbereds med matjord för att kratta och så alternativt rulla ut färdig gräsmatta.

+

Singel på framsidans förgård ingår, liksom en gång av betongplattor fram till entrén.

+

Plank mellan förgård och trädgård ingår.

+

Fyra utomhusarmaturer ingår.

Bostäder

De fyra grundhusen i Fyrstrandsbyn har ett gemensamt formspråk. Boarean varierar från 111 m2 till 206 m2 i sitt grundutförande, det vill säga utan eventuella additioner (läs mer om additioner under respektive hus). Som tomtköpare tar ni själva ställning till vilket hus och vilka tillbyggnader, eller additioner som vi kallar det, som blir optimalt för just er familj. Till alla hus ingår dessutom ett förråd på ca 18 m2, med väggfast sittbänk utvändigt. Förrådet kan inredas på olika sätt, se addition A under respektive hus nedan.

Tomter, Fyrstrandsbyn etapp 3

 • Tomt Tomtarea Tomtpris Status
 • F59 1 376 kvm 1 500 000 kr Såld
 • F58 1 389 kvm 1 500 000 kr Såld
 • F57 1 206 kvm 1 500 000 kr Såld
 • F56 1 229 kvm 1 500 000 kr Såld
 • F55 1 783 kvm 1 650 000 kr Såld
 • F54 1 314 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F53 1 293 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F52 1 265 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F51 1 231 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F50 1 257 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F49 1 294 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F48 1 303 kvm 1 600 000 kr Såld
 • F47 1 299 kvm 1 650 000 kr Såld
https://www.etikhus.se/wp-content/uploads/2019/01/etikhus_fyrstrandsbyn_orienteringsplan_etapp3_webb.jpg

Fakta

Förutom att betala för tomten och det hus ni väljer tillkommer avtal och avgifter vid olika tidpunkter under byggprocessen.

Vatten och avlopp – anslutningsavgiften för vatten och avlopp är från 200.000 kronor. Etikhus sköter anmälan och inkoppling.

El och fiber – anslutningsavgiften för elektricitet och fiber är ca 40 000 kronor. Etikhus tar hand om anmälan och inkoppling. Observera att du som byggherre kommer att debiteras den el som används under byggtiden.

Bygglovsavgift– kostnad för bygglov, startavgift med mera uppgår totalt till ungefär 40 000 kronor. Etikhus ordnar med ansökan och anmälningarna till Varbergs kommun.

Lagfart – kostnaden för lagfart är 1,5 procent av tomtpriset.

Entreprenadavtal – ett entreprenadavtal tecknas enligt branschöverenskommelsen ABS 09. I entreprenaden ingår färdigställandeskydd och ansvarsförsäkring. I avtal med Etikhus ingår dessutom en tioårig försäkring mot fukt, röta och mögel. En extern kontrollansvarig är tecknad för hela projektet. Detta ingår i entreprenadavtalet. Ingen av parterna har rätt att överlåta avtalet till annan part.

Samfällighetsförening – du och dina grannar blir medlemmar i samfällighetsföreningen, som förvaltar lekplats, smitvägar och vägren utmed lokalgatorna med mera. Gator, gång- och cykelstigar förvaltas av kommunen. Utfart sker till Trönningenäsvägen, som inte ingår i kommunens väghållningsområde. Debitering för väghållning kan därför tillkomma.

Prislista villa, Fyrstrandsbyn etapp 3

Exteriör

Material, detaljer och färger för husen i Fyrstrandsbyn är noggrant utvalda och fastställda av Etikhus i samarbete med arkitekten. Syftet är att ge området både spänning och harmoni. Ni får välja ert hus exteriöra färgskala: rött, svart, vitt eller järnvitriol. Andra förändringar är inte möjliga.

Interiör

Husen i Fyrstrandsbyn får inredning av hög standard. För den som önskar finns möjlighet att göra en rad tillval. Den spännande processen med att utforma ert hus börjar med ett uppstartsmöte med oss, då ni får en produktkatalog som presenterar standardinredning och möjliga tillval. Vi ber er acceptera Etikhus tidsplan och inte boka möten med våra samarbetspartners eller leverantörer innan det är er tur.

Komplementbyggnader

* Angivna priser för komplementbyggnader förutsätter att dessa byggs samtidigt med bostaden.

Sofia och André har hittat hem i Fyrstrandsbyn

Läs artikeln